NOG Judith Knapp-Brouns

Normal_judith_knapp

Biografie

Judith Knapp-Brouns werkte bijna tien jaar -na het behalen van het PABO diploma in 2000- op een VSO ZMLK school. Hoewel ze met veel plezier met deze bijzondere doelgroep werkte, voelde ze behoefte om meer gehoor te geven aan de individuele hulpvraag. Ze besloot de opleiding voor gespecialiseerde leerkracht en remedial teacher te volgen. Op deze manier kon ze de hulpvraag van zowel ouders als leerlingen op een dynamische manier beantwoorden.

Het ondersteunen in specifieke opvoedingssituaties fascineerde haar en maakte dat ze startte met de opleiding (school-)counsellor. Zo kon ze nog meer inzoomen op het systeem van een leerling. Het duurde niet lang of ze richtte haar eigen onderneming Leren & Meer op.

In 2018 overleed haar vader, een onderwijsman in hart en nieren. Haar grote voorbeeld. Tijdens zijn ziekbed besloot Judith zijn verhaal te schrijven waardoor ze ontdekte dat schrijven, taal en lezen meer voor haar betekenden dan ze had gedacht. In 2019 kwam ze in contact met de redactieleden van het tijdschrift Mensenkinderen en schrijft sindsdien artikelen en beschouwingen.

De nood in het onderwijs groeide en na de kanteling werd het een ware uitdaging om Leren & Meer levend te houden. Judith ging terug naar het onderwijs en werkte enkele jaren met veel plezier op diverse scholen, totdat ze de kans kreeg om aan de slag te gaan als leesconsulente. Anderen enthousiasmeren over en voor het geschreven woord is haar nieuwe passie en sluit prachtig aan bij haar liefde voor het onderwijs.

Passies

Anderen enthousiasmeren over en voor het geschreven woord.

Schrijft over

Artikelen en beschouwingen over onderwijs

NOG Recente columns van Judith Knapp-Brouns