NOG Mary Mijnlieff

Normal__cid_afdcadf0-7138-4826-be8d-38c8701a6ced_home

Biografie

Mary Mijnlieff (1959) studeerde orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam en was werkzaam als docent en directeur in het basisonderwijs. Ze is van oorsprong kleuterleidster oude stijl (KLOS) en heeft een brede ervaring in de basisschool. Als orthopedagoog is zij specialist op het gebied van rouw en trauma en is zij in staat om leer- en gedragsproblemen te onderscheiden van problemen die ontstaan na een traumatische gebeurtenis. Vanaf begin 2012 tot april 2019 werkte zij vanuit een eigen praktijk in Amsterdam op het gebied van de begeleiding van rouw-, trauma- en verliesverwerking. Sinds 2018 zet zij haar wetenschappelijke kennis, praktijk- en persoonlijke ervaring in als medewerker bij GGzInGeest op de afdeling Veldwerk, locatie Oldenaller te Amsterdam.
 
Ze verschijnt met regelmaat in de pers aangaande deze thema’s en daarnaast is ze ook zeer actief op Twitter: @Mary_Mijnlieff

Passies

Ambitie, creativiteit, taligheid en doorzettingsvermogen inzetten om altijd het maximale uit te halen op wat op haar pad komt en daar waar mogelijk is te verbinden.
 
Regelmatig naar opera en klassieke muziek gaan en luisteren, schilderen, piano spelen en lange fietstochten maken om zo te zorgen voor de balans in haar eigen brein.

Schrijft over

Kind en trauma, kinderen met een ouder met een (tijdelijke) psychiatrische ziekte, kinderen in de knel, ontwikkelingen in de psychiatrie maar in het bijzonder over de bipolaire stoornis.

Meer info? Check de Website