Logo_love-tree

Op woensdag 16 maart is het weer de Nationale Boomfeestdag. Dit jaar zijn de leerlingen van de basisscholen uit Maasland aan de beurt om zich in te zetten voor de boomfeestdag. De leerlingen planten nieuwe bomen aan de Kluisweer en de Meester Postlaan in de wijk ‘ De Commandeurspolder’ in Maasland.

Nationale Boomfeestdag
Boomfeestdag heeft als doel het planten van minimaal één eigen boom tijdens de basisschooltijd. Omdat dit vaak de eerste natuurervaring is, wordt dit nooit meer vergeten. En als kinderen eenmaal enthousiast zijn gemaakt voor de bescherming van bomen en natuur, brengen zij deze kennis thuis weer over op hun ouders.
 
Bomen & bossen
Het thema van dit jaar is: “Bomen en bossen”. Wethouder Horlings (wethouder Openbare Werken): De gemeente Midden-Delfland ondersteunt de Boomfeestdag voor de volle 100 %. Het planten van bossen en bomen is heel belangrijk voor de biodiversiteit. Ze zuiveren de lucht en helpen in de strijd tegen de CO2 vervuiling.
 
Landelijk evenement
Op dit moment doen er jaarlijks 115.000 kinderen mee aan de Boomfeestdag in ruim 80% van de gemeenten. In de 60 jaar dat de boomfeestdag bestaat zijn er door de Nederlandse schooljeugd ruim 11 miljoen bomen geplant ofwel meer dan 5000 voetbalvelden. Bomen worden geplant als struik of als solitaire boom of in een laan in parken, straten, pleinen, buitengebied, bossen verspreid over heel Nederland. Ook in Midden-Delfland wordt jaarlijks de Nationale Boomfeestdag gevierd.