Normal_buitenspelen
Dit jaar wordt de Nationale buitenspeelmiddag op 8 juni in Schoonhoven groots gevierd. Alle kinderen zijn uitgenodigd om te komen spelen op de schoolpleinen van Basisschool de Rank, de Krullevaar, de Vlieger en de Koningin Emmaschool (centrum locatie). Ziezo BSO bv organiseert deze dag waaraan meerdere lokale sponsoren meewerken, waaronder Plus Rechtuyt, Albert Heijn, Roax, de Spar, de Onderlingen, Kluswijs en Asscheman Vervoer en Verhuizingen.
Op het plein van de Vlieger kunnen de kinderen meedoen aan een les Hoopdance, bij de Rank en bij de Koningin Emma (centrum) aan een Karateles. Bij de Krullevaar staat de Brandweer klaar om alle vragen te beantwoorden en dingen te laten zien. Op alle pleinen zijn naast deze activiteiten nog veel meer leuke dingen te doen.
 
Gratis plattegrond met alle speeltuinen
Vooraf worden er op alle scholen in Schoonhoven buitenspeelpakketjes uitgedeeld aan de kinderen. Hier zit een plattegrond in met daarop alle speeltuinen in Schoonhoven en een overzicht van de activiteiten en locaties op 8 juni. De plattegrond heeft als doel de kinderen te stimuleren om op zoek te gaan naar alle speelplekken in Schoonhoven. 
 
Want buiten spelen doen kinderen niet alleen op 8 juni maar het liefst iedere dag! 
 
Gratis ijsjes, drinken en fruit, stoepkrijt en bellenblaas
Alle kinderen krijgen een doos stoepkrijt en bellenblaas. Met de bellenblaas wordt de buitenspeelmiddag geopend. De ouders mogen natuurlijk meedoen: wie maakt de grootste bellen? Zowel in noord als in het centrum worden er gratis ijsjes, drinken en fruit uitgedeeld en kunnen de kinderen samen op het schoolplein aan de gang met stoepkrijtkunst. 
 
Tijdens deze middag zijn ouders zelf verantwoordelijk voor hun kinderen. Er zijn vrijwilligers en medewerkers van Ziezo BSO bv op de pleinen om alles in goede banen te leiden maar zij zijn niet verantwoordelijk voor de kinderen. De organisatie en de scholen wensen alle kinderen en hun ouders heel veel plezier deze middag!
 
De middag begint om 15:00 uur en zal even daarvoor feestelijk worden geopend op de Rank en op de Krullevaar, het duurt tot 17:00 uur.