Logo_logo-schoolplein14

De opening wordt gehouden bij de Poldervaart school in Schiedam. Belangrijk om te weten is dat de Poldervaart het 14de Schoolplein14 wordt in Schiedam! Allemaal in samenwerking met de gemeente gerealiseerd. Aan de Poldervaart ligt ook de Gelinckschool welke ook een Schoolplein14 heeft maar deze nog niet officieel geopend heeft. Deze zal worden gecombineerd met de opening van de Poldervaart op 1 juni.

Allebei de scholen zijn scholen voor speciaal onderwijs. Op de SBO  Poldervaart zitten vooral kinderen die wat extra ondersteuning/instructie nodig hebben. Bij de Gelinckschool zitten kinderen vanaf groep 3 t/m groep 8 die vooral beperkingen hebben zoals: ADHD, Autisme etc.
De scholen zullen tijdens het officiële gedeelte wel allebei op de pleinen zijn, maar zullen daarna apart van elkaar gaan spelen. Als dit gemixt wordt zal het gezien de doelgroep hoogstwaarschijnlijk fout gaan gaven de sportdocenten aan. 
 
Gemeente Schiedam
De gemeente Schiedam levert op vele vlakken goed werk. Niet alleen met Schoolplein14 doen ze het erg goed, maar ook met de Cruyff Courts en het watertappunt. Zo draaien ze al jaren zeer goede Heroes of the Cruyff Court projecten en 6 vs 6 toernooien.
Namens de gemeente zal de Wethouder Sport (en jeugd), Nathalie Gouweleeuw, aanwezig zijn bij de opening van het 250ste Schoolplein14. Ook was zij aanwezig bij de opening van het watertappunt en het 6 vs 6 toernooi. 
 
De ‘’Spellenbox’’
Tijdens de opening van het 250ste Schoolplein14 zal de spellenbox groots gelanceerd worden. Alle 250 scholen met een Schoolplein14 krijgen op 1 juni de spellenbox op school bezorgd. Het is de bedoeling dat ze de spellenbox meenemen naar het schoolplein wanneer ze gaan spelen. In de spellenbox zitten spelkaarten waarop beschreven staat welke spelletjes ze kunnen doen op de coatings. Daarnaast zit er ook stoepkrijt in de spellenbox wat de kinderen kunnen gebruiken op hun schoolplein. Alle scholen die de spellenbox bezorgd krijgen ontvangen ook een begeleidende brief met de uitleg waarom zij dit cadeau ontvangen.
Tijdens de officiele opening zal een van de spellenboxen symbolisch worden overhandigd aan de kinderen die hebben meegewerkt aan het ontwerp van Schoolplein14.