'Geef docent op Rotterdamse achterstandsschool 5000 euro meer salaris'

De PvdA en CDA in Rotterdam willen het lerarentekort in de stad aanpakken door docenten op scholen waar achterstanden zijn meer salaris te bieden. Dit extraatje van 5.000 euro bruto per jaar moet leerkrachten ertoe overhalen op deze scholen te gaan werken. De gemeenteraadsfracties vragen Rijksoverheid om voor dit plan geld beschikbaar te maken. Dit meldt Rijnmond.nl.

Bij bijna 70 procent van de vacatures in het Rotterdamse onderwijs gaat het om een onderwijsfunctie op een achterstandschool, zegt fractievoorzitter Co Engberts van de PvdA. Lesgeven op een achterstandschool kan zwaar zijn. Zijn partij vindt het daarom niet meer dan logisch dat daar dan ook een hoger salaris tegenover staat, maar in het onderwijs is dat niet vanzelfsprekend. Met de 5000 euro extra op jaarbasis wil de PvdA daar samen met de CDA verandering in brengen.

Het is niet de eerste keer dat Rotterdam met een financiële bonus probeert meer leraren aan te trekken. Zo was er de welkomstpremie van 5.000 euro. Deze premie was echter eenmalig en alleen beschikbaar voor nieuwe docenten. Op de premie kwamen uiteindelijk maar weinig docenten af. De gemeentefracties hopen dat een structurele salarisverhoging beter werkt en niet alleen docenten aantrekt maar het hen ook behoudt voor het Rotterdamse onderwijs.

Door: Nationale Zorggids