Normal_examen_opgaven__compfight_

Zo'n 50 vmbo-leerlingen van het Revius uit Rotterdam moeten hun eindexamen Nederlands opnieuw maken. De school had de leerlingen een examen laten maken waarbij er spellingscontrole mogelijk was. Door deze fout is het examen ongeldig verklaard en moeten de leerlingen in het tweede tijdvak het over doen. Dat meldt de Telegraaf.

Examencoördinator W. Mol van het Revius legt uit dat het examen gemaakt moet worden in een tekstverwerker zonder spellingscontrole. “De procedure hiervoor is in de week voorafgaande aan het examen getest. De leerlingen kwamen toch in een tekstverwerker met spellingscontrole terecht. Hoewel we dit tijdens de zitting constateerden was het te laat om dit nog te verhelpen.”

De Onderwijsinspectie heeft daarom het examen Nederlands ongeldig verklaard. Dit houdt in dat alle vmbo-leerlingen van de school hun examen Nederlands in het tweede tijdvak over moeten doen. Leerlingen die op grond van een dyslexieverklaring hun examen wel met spellingscontrole mogen maken zijn uitgezonderd. 

© Nationale Onderwijsgids