Normal_kaars__lichtje__lampje

Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag. Deze week werd het land opgeschrikt door een schietpartij in een tram in Utrecht. De verschrikkelijke gebeurtenis maakte veel indruk op Utrechtse leerlingen. Bij scholen hingen de vlaggen halfstok en er was veel aandacht voor ondersteuning en zorg voor de leerlingen. Dat en meer in het weekoverzicht van week 12:

Kamervragen over ‘reclame op scholen voor jeugd-ggz

In Pijnacker-Nootdorp houden jeugdhulpaanbieders spreekuren op scholen. Ze geven ouders min of meer voorgedrukte verwijsbrieven mee, waarmee ze alleen nog langs de huisarts hoeven. Het CDA heeft Kamervragen gesteld over deze ‘reclame‘.

Vlaggen halfstok in Utrecht

Op scholen in Utrecht hingen dinsdag de vlaggen halfstok, net als bij overheidsgebouwen. De schietpartij in een tram om het 24 Oktoberplein in de stad heeft veel indruk gemaakt op leerlingen. Op de scholen gaat alle aandacht naar de ondersteuning en zorg voor kinderen. Op het Christelijk Lyceum, waar twee kinderen zitten van een vader die om het leven kwam bij de schietpartij, wordt gerouwd.

Bso-medewerker vrijgesproken van schuld aan dood kleuter

De directeur van een speelhal in Grootebroek is door de rechtbank aansprakelijk gesteld voor de dood van de 4-jarige Maurycy. Het jongetje overleed in 2016 na een val van een speeltoestel in de hal. Hij was daar met een groep van de bso. De begeleider van het kinderdagverblijf en een medewerker van de speelhal zijn door de rechter vrijgesproken van schuld aan de dood van de kleuter.

Geschorste techniekinstructeur en school mediation

Het Hoofdvaart College in Hoofddorp en de techniekinstructeur die zij eerder dit jaar hebben geschorst hebben mediation toegewezen gekregen. De instructeur eiste gisteren via Stichting Onderwijsgeschillen zijn baan terug. De geschillencommissie wil dat beide partijen eerst zelf proberen de kwestie op te lossen.

‘Heimelijke’  bijeenkomsten op Haga Lyceum

Op het Cornelius Haga Lyceum hebben "heimelijke bijeenkomsten'' plaatsgevonden met de omstreden Britse shariageleerde Haitham Al-Haddad. Dat staat in een vertrouwelijk ambtsbericht dat de AIVD begin dit jaar aan de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft gestuurd.

Door: Nationale Onderwijsgids