Logo_rotterdam_lok_saskia_van_wieringen

Op maandag 7 december vond tijdens de MKB Rotterdam Kerstborrel de uitreiking van de Meest Ondernemende Student van 2015 plaats. Saskia van Wieringen, laatstejaarsstudent Mode/Maatkleding niveau 4, mocht de prijs in ontvangst nemen.

De MKB Rotterdam Kerstborrel, Ondernemend Talent is een jaarlijks evenement waar onderwijs, bedrijfsleven en overheid bij elkaar komen. Het Albeda College, Zadkine, LeerWerkLoket Rijnmond,  Randstad en MKB Rotterdam willen met dit evenement de aandacht vestigen op het belang van een goede relatie tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Goed opgeleide werknemers, met de benodigde vaardigheden en ervaring, zijn essentieel voor een mkb-bedrijf. De bijeenkomst startte met een seminar onder leiding van Marc van der Meer, wetenschappelijk adviseur voor het beroepsonderwijs. Te gast waren Alje Kuiper, directeur Strategie en Innovatie Randstad Nederland, Tanja Jadnanansing, tweede kamerlid PvdA en Ron Kooren, cvb-voorzitter Albeda College. Na hun inleidingen volgde een interactieve discussie met de mensen in de zaal. De bijeenkomst werd afgesloten met de uitreiking van de prijs beste MKB Rotterdam Leerwerkbedrijf van het Jaar 2015. De prijs werd uitgereikt door wethouder Hugo de Jonge aan Schildersbedrijf Hoftijzer B.V.

Meest Ondernemende Student
De verkiezing van de meest ondernemende student is een initiatief van Move Your Skills, een onderwijskundige coproductie van de Rabobank en het  Albeda College (Handel en Commercie en het MKB Rotterdam.) en heeft als doel de ondernemerszin bij Albeda-studenten te versterken. Op 19 november vond de voorselectie plaats.  Na de voorselectie hebben drie genomineerden zich gepresenteerd voor de jury bestaande uit medewerkers van Leren en Werken en Randstad. Genomineerden waren: Saskia van Wieringen, Mali Lopes dos Santos  en Santana Gerdes. De jury heeft gekeken naar: ondernemerschap (lef en doorzettingsvermogen), innovatief vermogen (hoe vernieuwend is de student), ambitieniveau (heeft de student stip op de horizon helder?), enthousiasme (hoe brengt de student zijn/haar presentatie) en wanneer er sprake was van een eigen bedrijf werd er gekeken naar de visie en organisatie van het eigen bedrijf.

De winnaar
De jury was positief verrast over de presentaties van de genomineerden en was door het getoonde niveau in verwarring gebracht, maar er kan maar 1 de winnaar zijn. Volgens de jury scoorde Saskia van Wieringen hoog op ondernemerschap, lef, ambitieniveau en doorzettingsvermogen. Zij heeft een duidelijk beeld van de toekomst en ze heeft een grote innerlijke motivatie. Saskia; “Na het behalen van mijn havo diploma wist ik even niet wat ik wilde gaan doen.  De liefde voor kleding begon toen ik voor het eerst Japanse rockmuziek hoorde. De kleding vond ik echt te gek en met name van één persoon in het bijzonder, Hideto Matsumoto onderdeel van de band X-Japan. Eerst ben ik begonnen met het maken van diverse figuren uit bekende tekenfilms. In 2012 nam het serieuzere vormen aan en heb ik mijn eigen label en bedrijf opgezet; Angry Juice.  Ik maak en verkoop Visual en Oshare Kei georiënteerde kleding en accessoires voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar.  Ik bied mijn creaties aan via Marktplaats en Facebook. Inmiddels heb ik klanten in Duitsland, Australië en zelfs in Taiwan.  Mijn toekomstdroom is een eigen winkel.” Alice Rottier, docent; “In het eerste jaar stond ze voor de opleiding op de open dagen, daar viel ons direct op dat ze gedreven en enthousiast is. Ze heeft passie voor het vak en dat is haar grootste kracht. De prijs zal voor haar echt een duwtje in de goede richting zijn. Zij gelooft in haar product en is zelf de grootste reclame voor haar bedrijf.”