Normal_rotterdam_pr.alexanderlaan-roc_zadkine

Een 26-jarige student van het Zadkine College in Rotterdamse is zondag overleden na een schietpartij op Curaçao. De vrouw was zes maanden zwanger. De artsen in het ziekenhuis konden ook haar kindje niet redden, meldde het Openbaar Ministerie op het eiland maandag. Dat melden ANP en RTL Nieuws.

De vrouw zat sinds augustus op het Rotterdamse college en volgde de opleiding secretariële beroepen. "We moeten een positief ingestelde studente missen, die vol energie zat", zegt Robbert Poort, bestuurssecretaris van het Zadkine College. De school heeft een condoleancehoek voor de student ingericht. De medestudenten zijn ingelicht over de gebeurtenis. "Het verdriet en de verslagenheid zijn groot. Iedereen die daar behoefte aan heeft kan gebruik maken van professionele hulp", aldus Poort.

De vrouw was met vakantie op het eiland. Ze zat in een auto met haar partner en vier kleine kinderen, van wie zeker twee van het stel. Het kwam tot een korte, wilde achtervolging met een andere auto waarbij ook schoten werden gelost.

De man en twee kinderen van 4 en 5 liggen gewond in het ziekenhuis en zijn niet aanspreekbaar. Met de twee andere kleine kinderen wordt gesproken, "maar ik weet niet of zij kunnen helpen bij het onderzoek'', aldus de zegsman van het OM. Er zijn nog geen verdachten aangehouden en de aanleiding voor de schietpartij is nog onduidelijk.

© Nationale Onderwijsgids