Het Kika-Diner, georganiseerd door Foodclub, haalde gisteravond €12.518,- op ten bate van Stichting Kinderen Kankervrij. Zes chefs met in totaal vijf Michelinsterren verzorgden samen met leerlingen van het Zadkine Horeca een 6-gangendiner. Wijnkoperij de Gouden Ton Rotterdam heeft deze avond alle wijn en champagne gesponsord. De 150 gasten konden na het diner bieden op verschillende items bij de veiling zoals een 10-gangendiner voor twee personen bij restaurant Niven, een overnachting voor vier personen bij Carlton Beach Hotel en een thuis-BBQ voor 6 personen verzorgd door Mark Vaessen en David van Panhuys van The Harbour Club Kitchen.
De zes chefs met 5 Michelinsterren
De volgende chef-koks hebben samen met leerlingen van Zadkine Horeca het 6-gangendiner bereid:
1. René Tichelaar van De Gieser Wildeman – 1 Michelinster
2. Fred Mustert van Restaurant Fred – 2 Michelinsterren
3. Gert Blom van Restaurant Amarone – 1 Michelinster
4. Mark Vaessen van The Harbour Club Kitchen
5. Wim Serverein van Wereldmuseum – 1 Michelinster
6. Antoine Schweig van de Prins van Terbregge
Het bestuur van Foodclub, één van de initiatiefnemers van het KiKa-Diner 2016: “Wij zijn er trots op wat wij met deze avond voor Stichting Kinderen Kankervrij hebben opgehaald. De chefs hebben samen met de leerlingen van het Zadkine Horeca voor een fantastisch diner gezorgd!”.
Foodclub
De Foodclub is een vereniging die foodprofessionals samenbrengt. Het streven is kennis te delen, nieuwe contacten op te doen en elkaar op de hoogte houden van trends en nieuwtjes op culinair gebied. De Foodclub gaat één keer per kwartaal op bezoek bij verschillende horecagerelateerde bedrijven, om onder het genot van een hapje en een drankje inzichten en kennis op het gebied van horeca met elkaar te delen. Voor meer informatie: www.foodclub.eu