Normal_studiekeuze

Een steeds grotere groep ouders houdt zich vaker en intensiever bezig met studiekeuze van hun kind. De helft van de eerstejaarsstudenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) blijkt ook rekening te houden met het advies van hun ouders. Daarom organiseert de EUR op 13 januari 2016 de Open Dag Ouders: een aparte, uitsluitend op ouders gerichte voorlichting. Dat meldt EUR.

Ouders blijken verreweg de belangrijkste studiekeuzeadviseurs, zegt de universiteit. Daarom worden ouders op de Open Dag Ouders op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen in het hoger onderwijs. De Erasmus Universiteit wil met de voorlichtingsavond bijdragen aan de stimuleren, ondersteunende en spiegelende rol in het studiekeuzeproces.

Op de Open Dag Ouders zijn er presentaties over verschillende onderwerpen, zoals studenten aan de universiteit en studeren in Rotterdam, het studiekeuzeproces, de kosten van studeren, numerus fixus, decentrale selectie, bindend studieadvies en Probleem Gestuurd Onderwijs. Verder wordt er speciaal ingegaan op het afschaffen van lotingstudies. Op de website van de universiteit is meer informatie te vinden over de open dag.

© Nationale Onderwijsgids