Foto: Michelle Muus

Na een proeffase van drie jaar is het gezamenlijke masterprogramma in Gezondheidseconomie & Management nu officieel geïntroduceerd bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam, de Universiteit van Oslo, de Universiteit van Bologna en het Management Center Innsbruck.

Afronding van het door de EU ondersteunde programma leidt tot een gezamenlijk diploma, een certificaat dat ondertekend is en erkend wordt door de vier deelnemende universiteiten. Het programma voldoet door het internationale concept aan de hoogste normen en biedt dus een uitstekende kwalificatie. Afgestudeerden zijn overal in Europa breed inzetbaar in diverse functies in de gezondheidszorg.

De Europese Unie ondersteunt de implementatie met een bedrag van 330 duizend euro. Studenten Gezondheidseconomie & Management profiteren op vele manieren van de synergie die ontstaat uit de fusie van deze vier Europese topuniversiteiten en kunnen zich in één van zes sectoren specialiseren.

Prof. Antoinette de Bont en Prof. Hans Severens, Erasmus Universiteit Rotterdam zeggen over het gezamenlijke masterprogramma: “Het instituut Beleid, Management & Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam staat aangeschreven als een van de beste onderzoeksgroepen in gezondheidseconomie van Europa. Naarmate de uitdagingen in de gezondheidszorg in toenemende mate grensoverschrijdend van aard zijn, zullen internationale ervaring, samenwerking, opleiding en training steeds belangrijker worden om de volksgezondheid en de gezondheidszorgsystemen in de toekomst te regelen.”

© Nationale Onderwijsgids