Normal_vrouwen__opleiding__college__cursus__hoger_onderwijs__hbo__uni

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en Hogeschool Rotterdam willen meer gaan samenwerken op Campus Woudestein. Het gaat om een onderzoek naar de realisatie van een gezamenlijk nieuw sportgebouw en het gedeeld gebruik van faciliteiten, zoals studieplekken en studentenhuisvesting. Beide partijen hebben daarover onlangs een intentieverklaring ondertekend. Door de samenwerking willen de onderwijsinstellingen elkaar versterken en zo efficiënt mogelijk werken. Dat meldt EUR.

Op Campus Woudestein werkt de EUR aan een levendige en duurzame studeer-, werk- en woonomgeving met internationale uitstraling. Volgend jaar start de derde en laatste fase van de campusvernieuwing. De Hogeschool Rotterdam werkt op hetzelfde terrein aan de nieuwe Rotterdam Business School (RBS), die plaats gaat bieden aan de economische en bedrijfskundige opleidingen van Hogeschool Rotterdam. Als RBS gereed is, telt Campus Woudestein in totaal ruim 30.000 studenten.

De universiteit en hogeschool gaan de komende tijd onderzoeken of er op de campus nader samengewerkt kan gaan worden. Denk daarbij aan het gezamenlijk gebruik van faciliteiten als parkeervoorzieningen, studentenhuisvesting, tentamenruimtes, studieplekken, horeca- en retailvoorzieningen en de opnamestudio. Ook wordt gedacht aan het samen inzamelen en verwerken van afval.

Samen met Erasmus Sport wordt verder onderzocht of er een gezamenlijk nieuw sportgebouw gerealiseerd kan worden. Het huidige sportgebouw van de EUR bereikt binnenkort het einde van zijn levensduur. Het bieden van volwaardige sportfaciliteiten op Campus Woudestein is een belangrijke aanvulling op het onderwijs.

De Rotterdamse hogeschool en universiteit werken al steeds meer samen op het gebied van bedrijfsvoering, faciliteiten en onderwijs. Zo wordt er samengewerkt met onder andere de Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam (WdKA) in het Rotterdam Arts & Sciences Lab (RASL), waar Codarts ook deel van uitmaakt.

Door nader samen te gaan werken kunnen de universiteit en hogeschool elkaars belangen en doelstellingen versterken, zoals het bieden een open en aantrekkelijke studieomgeving waar studenten zich in brede zin kunnen ontwikkelen, met toponderwijs en –onderzoek. Samenwerking leidt daarnaast tot efficiëntere inzet van middelen.

© Nationale Onderwijsgids