Normal_studenten_open_huis_web

Tussen 11.00 en 15.00 uur zijn verschillende kamers en complexen in Rotterdam open voor bezichtiging.

Wonen in de Kerk, de Snor of ’t Wijnhuys – als student kun je tegenwoordig voor woonruimte terecht in panden met klinkende namen. Of de huisvesting zelf net zo aantrekkelijk is, kunnen aankomende studenten en hun ouders op 2 juli bekijken. Dan is de Open Huizendag voor studentenwoningen. De studenten die er wonen vertellen over het gebouw, de buurt, hoe het is om daar te wonen en hoe zij hun kamer geregeld hebben.
 
Waar?
De meeste panden staan in Kralingen-Crooswijk, Delfshaven en Prins Alexander. Sommige woningen hebben een dakterras, andere een pingpongruimte of een mooi uitzicht over de Maas. Er is een route voor de bezoekende studenten uitgestippeld, maar ze kunnen ook zelf langsgaan bij de complexen die ze graag willen bekijken.
 
Voor meer informatie
Het centrale informatiepunt aan de Rochussenstraat 21 is de hele dag open. Studenten-in-spé kunnen er terecht met al hun vragen en voor een advies op maat. Ook kunnen ze zich inschrijven voor een woning. Een overzicht van alle deelnemende studentencomplexen, reistips en aanvullende informatie is te vinden op www.woneninrotterdam.nl/opendagstudentenwoningen