Normal_keuken_restaurant

Woensdag 8 mei knipt minister en vicepresident Carola Schouten het lintje door van pop-up restaurant Happietaria Rotterdam op het Westelijk Handelsterrein. Happietaria wordt gerund door studenten van de Rotterdamse studentenverenigingen NSR en CSFR. Ze verzamelen daar mee een maand lang geld in voor het project ZOA, het goede doel van dit jaar. Dit meldt Erasmus University Rotterdam.

Dit jaar zetten de studenten van Happietaria Rotterdam zich in voor het project van ZOA, dat in Oeganda vluchtelingen en kwetsbare lokale bevolking kansen op een betere toekomst biedt. Het project van ZOA focust op het verbeteren van voedselzekerheid en inkomen, het stimuleren van samenwerking tussen vluchtelingen uit Oeganda en vluchtelingen uit buurlanden en het verbeteren van de kwaliteit van het aangeboden onderwijs.
 
De studenten van de verenigingen NSR en CSFR zijn sinds januari bezig met de voorbereidingen. Jan Willem van Gurp, secretaris van het Happietaria Management Team: 'Happietaria is een mooie manier om wat voor anderen te kunnen betekenen en daarnaast ook mezelf te ontwikkelen.' Anne-Marèl Bos, voorzitter dit jaar: ‘Ik heb al een paar jaar ervaring in de horeca. Het is ontzettend leuk om dit nu met een eigen team te doen.’
 
EUR Collegevoorzitter Kristel Baele juicht het initiatief van harte toe: ‘Het spreekt mij enorm aan dat studenten zich op deze mooie en creatieve manier inzetten voor een betere wereld. Meer informatie is te vinden op: www.happietariarotterdam.nl.
 
Initiatiefnemer van Happietaria is de stichting Tear. In 1994 vond de eerste editie in Rotterdam plaats en vanaf dat jaar werkten meer dan 20.000 jongeren meet en brachten meer dan 100.000 mensen een bezoek aan een van de restaurants.
 
Door: Nationale Onderwijsgids