Logo_ion_debattle_onderwijsdagen_logo

“Mijn school moet sneller digitaliseren”, “Digitaal leren is beter dan instructie van de leraar”. Dit zijn de stellingen waar de leerlingen van drie Rotterdamse middelbare scholen over gaan debatteren tijdens ION DeBattle op Dé Onderwijsdagen. Stichting Innovatief Onderwijs Nederland (Stichting ION) neemt dit initiatief om VO scholen in beweging te krijgen op het gebied van ICT ontwikkelingen door bewustwording te creëren. Tijdens de ION DeBattle op woensdag 11 november zullen de leerlingen in het WTC Rotterdam in discussie gaan met personen uit het bedrijfsleven, docenten, ICT-coördinatoren en bestuurs- en directieleden over meerdere stellingen met als overkoepelend thema: “Hoe di-gi wijs ben jij?!”. Terwijl de leerlingen aan het discussiëren zijn, wordt er een advies geschreven op basis van de tips die uit de battles voortvloeien. De leerling met de beste tips zal uiteindelijk gekroond worden tot ‘ION DeBat-Held’.

Voorafgaand aan de ION DeBattle zullen de leerlingen op school les krijgen over wat digitalisering daadwerkelijk inhoudt. Aansluitend zullen er verschillende workshops worden gegeven over discussiëren in samenwerking met Discussiëren Kun Je Leren (DKJL), deze lessen worden inhoudelijk ondersteund door Thomas en Charles. Met deze kennis op zak zullen een aantal geselecteerde leerlingen hun debat skills tegen elkaar in de strijd gooien in de vorm van een Lagerhuisdiscussie.

De verbaal sterkste leerlingen zullen op het podium samen met de andere bijzondere genodigden gaan discussiëren over de stellingen.

Het geheel wordt geleid door Chantal Deken (Directeur DKJL). Het publiek bepaalt samen met de bijzondere genodigden welke adviezen zij het meest waardevol vonden. Deze adviezen worden na het event gepubliceerd.

De ION DeBattle is voor leerlingen dé kans hun stem te laten horen over digitalisering in het voortgezet onderwijs. Kinderen krijgen een podium om op te staan en hun mening te geven. Daarnaast biedt de ION DeBattle volwassenen de mogelijkheid om te horen wat kinderen vandaag de dag beweegt op ICT-gebied in het voortgezet onderwijs.

Over Stichting ION
Stichting ION wil digitalisering in het voortgezet onderwijs versnellen en het mogelijk maken om ICT effectief te integreren in de onderwijssector met als doel scholen te ontzorgen op gebied vanCT I.

Wat: ION DeBattle op Dé Onderwijsdagen
Waar: Diamond Room II, WTC Rotterdam - Beursplein 37, 3011 AA Rotterdam
Wanneer: 11 november 2015 van 15:15 – 16:15
RSVP: events@stichtingion.nl

(Advertorial)