Normal_5512098582_fa44cb683d_o

400 leerlingen van het Lentiz Life College in Schiedam kwamen maandagochtend te laat op school, omdat de Nederlandse Spoorwegen (NS) alle poortjes op het station gesloten had. De school zit – vanuit de stad gezien – aan de andere kant van het station. Normaal zijn de leerlingen zo op school door via de hal van het station naar de andere kant te lopen. Dat meldt RTV Rijnmond.

Als onderdeel van het veiligheidsbeleid heeft de NS alle poortjes gesloten. Hierdoor moet iedereen een minimum bedrag van 20 euro op zijn OV-chipkaart hebben staan, anders kan de reiziger niet inchecken. De meeste leerlingen hebben dit bedrag niet en konden dus niet door de poortjes heen. Dit had tot gevolg dat de leerlingen honderden meters moesten omlopen.

De school en de leerlingen waren van te voren niet geïnformeerd over de actie. ''Voor ons kwam het ook als een verrassing'', zegt Lentiz-schoolmanager Pim van der Hoorn. ''Ik heb nooit een bericht gekregen. Misschien iemand anders, maar dit zoeken we uit.'' In andere gemeenten die met dit probleem kampen, zoals Dordrecht, worden passentenpassen uitgedeeld. Alleen komt het station van Schiedam volgens de NS hier niet voor in aanmerking. Volgens NS-zegsman moet er voor een dergelijke pas een belangrijke verbinding zijn tussen een wijk en is daar in Schiedam geen sprake van. 

© Nationale Onderwijsgids