Normal_leraar__docent__juf__onderwijzer__vraag__aardrijkskunde

Het nieuwe boek Teach Like a Champion 2.0 moet lesgeven leuker gaan maken. Er worden 62 technieken, nieuwe inzichten en verrijkingen in het boek gepresenteerd. Met de nieuwe werkvormen die beschreven worden en bijbehorende Teachfilmpjes kunnen leerkrachten effectiever met hun klassen aan de slag. 25.000 leraren in primair-, voortgezet- en speciaal (basis) onderwijs kochten het boek al en gingen er mee aan de slag in hun klassen. Dat meldt CED Groep. 

Na het verschijnen van Teach Like a Champion is de Amerikaanse auteur Doug Lemov doorgegaan met zijn ontdekkingsreis langs vele klaslokalen van topleraren. Dit met het doel om hun sterk opbrengstgerichte gedrag en hun vaak briljante oplossingen voor alledaagse problemen in de schijnwerpers te zetten. In deze volledig vernieuwde versie van het boek komt een aantal nieuwe technieken aan bod en worden veel van de bestaande verfijnd en in een ruimere context geplaatst.

Wat het boek volgens CED Groep zo herkenbaar en bijzonder leerzaam maakt, is het uitzonderlijke oog voor detail van de auteur. Tot op het niveau van de meest fijnzinnige interactie tussen leraar en leerling(en) wijst Lemov op essentiële kenmerken van prestatie bevorderend gedrag, aldus de CED Groep. 

De conferentie Teach Like a Champion 2.0 vindt op 8 juni plaats in het Isala Theater in Capelle a/d IJssel. Tijdens deze conferentie neemt Lemov het nieuwe Nederlandse boek in ontvangst en maken bezoekers kennis met enkele nieuwe technieken en verrijkingen die Teach Like a Champion 2.0 biedt. Na afloop gaan de deelnemers naar huis met het nieuwe boek. 

© Nationale Onderwijsgids