Normal_groepsfoto_gastles_mel_wallis_de_vries__c__jens_honig

Jeugdthrillerauteur Mel Wallis de Vries opende op woensdag 18 januari de verhalenwedstrijd Er Was Eens met aan gastles op vmbo GK van Hogendorpschool in Rotterdam. Elke leerling heeft haar boek Shock, in een hertaalde versie recent uitgegeven door uitgeverij Eenvoudig Communiceren, gelezen. Dat meldt uitgeverij Eenvoudig Communiceren.

Vmbo-leerlingen in de tweede klas (niveau BBL) van de G.K. Van Hogendorpschool kozen voor dit boek als inspiratie voor hun eigen verhaal. Het verhaal dat deze leerlingen zullen schrijven dingt mee in de verhalenwedstrijd Er Was Eens. Al voor de vierde keer kiest docent Anja van Raamsdonk voor deelname aan de wedstrijd, omdat naast verbeteringen in lees- en algemene taalvaardigheden, de leerlingen ook andere kerndoelen behalen zoals samenwerken, debatteren en begrijpend lezen.

De keuze voor het boek Shock van uitgeverij Eenvoudig Communiceren als inspiratiebron was een eenvoudige. "Mels boeken worden bij ons uit de schoolbibliotheek ook geleend maar vaak toch in een hoger leerjaar, omdat de spannendere mozaïekvertellingen van Mel niet voor elke leerling op BBL niveau geschikt zijn. Als we dan de titel in oorspronkelijk vorm zouden aanbieden, oogsten we juist tegenzin in plaats van enthousiasme voor lezen." De hertaalde versie van uitgeverij Eenvoudig Communiceren zorgt ervoor dat alle leerlingen kunnen genieten van de bestseller geschreven door één van de meest populaire jeugdschrijvers van Nederland.

Mel Wallis de Vries is meervoudig winnaar van de Prijs van de Jonge Jury, de enige publieksprijs voor jeugdliteratuur in Nederland. Jaarlijks lezen tienduizenden jongeren tussen 12 en 15 jaar haar super spannende boeken. Reden voor uitgeverij Eenvoudig Communiceren om Wallis' bestseller Shock ook hertaald uit te geven voor aarzelende lezers in dezelfde leeftijd.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids