Normal_rotterdam-bridge-hd

De gemeente Rotterdam daagt 100 studenten uit om bij de StudenTECHallenge de handen ineen te slaan en een ‘resilient’ project te ontwerpen. Een idee of concept dat sociaal, qua governance of klimaatverandering de Maasstad en haar infrastructuren versterkt. De studenten kunnen hun opgedane kennis in de praktijk brengen door mee te denken over de toekomst van Rotterdam. Dat meldt gemeente Rotterdam.

Na een fietstocht door het hart van de stad, werken de deelnemers middenin een Rotterdamse pilotwijk met een multidisciplinair team aan de opdracht. De tweede dag start met een ontbijt met uitzicht op De Maas hoog in De Rotterdam. Vervolgens gaan de studenten met de watertaxi naar de RDM-campus, waar op dat moment NLinnoveert plaatsvindt. De studenten kunnen zich hier laten inspireren door bijvoorbeeld een lezing bij te wonen.

Tijdens de finaleronde beoordeelt een gerenommeerde vakjury de plannen van de studenten op haalbaarheid en inhoud. Het beste plan wordt beloond met een tot in de puntjes verzorgd weekendje weg in Rotterdam, inclusief diner, hotelovernachting en entreebewijzen voor de leukste plekken. De dag wordt afgesloten met een borrel.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via studentechallengeSO@rotterdam.nl. In de mail moeten de volgende punten kenbaar gemaakt worden:
1.  Welke studie je nu volgt. Geef daarbij ook aan in welk studiejaar je zit en de naam van je hogeschool of universiteit.
2.  Waarom je wil deelnemen aan de Challenge. Geef een beknopte motivatie in maximaal een half A4’tje.
3.  Of je gebruik wil maken van de optie om in Rotterdam in een hostel te overnachten en eventuele dieetwensen en/of voedselallergieën.

Inschrijven kan tot en met 15 april 2016.

© Nationale Onderwijsgids