Normal_cardmapr-nl-fif36rczlu0-unsplash

De toekomstige nieuwe stadsbrug tussen De Esch en De Veranda verbetert de bereikbaarheid van de Erasmus Universiteit en de Hogeschool Rotterdam. Maar de D66 in Rotterdam zou graag zie dat er ook mobiliteitshubs met deelvervoer komen die goed aansluiten op het openbaar vervoer, wat de bereikbaarheid van de instellingen nog meer verbetert. Dit meldt Dagblad010.

Maandelijks wordt er in Rotterdam 400.000 keer een deelscooter gehuurd. Ook de deelfiets is populair: die wordt iedere maand 26.000 keer gehuurd. De verhuur van het aan tal (elektrische) deelauto’s is in twee jaar tijd zo ongeveer verdubbeld. Op de Oostflank komen er straks 3.000 studentenwoningen bij en dus vindt D66 dat deelmobiliteit wel een flinke stimulans verdient.

In gesprek

Verkeerswethouder Karremans heeft inmiddels de opdracht gekregen om het gesprek aan te gaan met ov-aanbieders in Rotterdam en met de aanbieders van deelvervoer. Samen kunnen ze op de Oostflank knooppunten selecteren die de overgang tussen het ov en deelvervoer verbeteren.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky