Normal_rbs

De Hogeschool Rotterdam is begonnen met de bouw van de Rotterdam Business School. In het nieuwe multifunctionele onderwijsgebouw komen economische en bedrijfskundige opleidingen van de hogeschool. Naar verwachting neemt de nieuwbouw zeventien maanden in beslag, meldt De Architect. 

Het ontwerp voor deze nieuwe Rotterdam Business School maakt van de vier bestaande gebouwdelen één campusgebouw. Door een compact klimaatconcept is het mogelijk om de vloeren van de verschillende gebouwdelen zonder hoogteverschillen op elkaar aan te laten sluiten. Het nieuwe schoolgebouw streeft naar een BREEAM Excellent duurzaamheidcertificaat, waarbij het doel is om een gezond binnenklimaat te creëren op een zeer energiezuinige wijze.

Er komen flexibele leer-, werk- en interactiezones die gelijkmatig over het gebouw zijn verspreid. Hierdoor kan internationale kennisuitwisseling tussen studenten en docenten plaatsvinden.

Het gebouw van 12.000 vierkante meter grenst aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het ontwerp komt van Paul de Ruiter Architects. 

© Nationale Onderwijsgids