Normal_overzicht_van_de_winkelstraat_-_rotterdam_-_20422498_-_rce

De Hogeschool Rotterdam gaat winkeliers in de Rotterdamse binnenstad helpen bij de ontwikkeling en implementatie van winkelrenovatie. Het initiatief van de hogeschool, genaamd ‘Retailinnovatie in Rotterdam’, moet het innovatievermogen, de concurrentiekracht en toekomstbestendigheid van de winkeliers uiteindelijk versterken. Dat meldt Retailnews.det

Onderzoekers, docenten en studenten van de hogeschool onderzoeken onder andere de actuele trends in de Rotterdams detailhandel en welke invloed deze trends hebben op de winkeliers. Hieruit wordt duidelijk welke winkelvormen het beste zouden werken. Een belangrijke factor is de online retailwereld.

‘Retailinnovatie in Rotterdam’ loopt tot en met 2018. Het uiteindelijke doel is om een duurzaam en lokaal retailinnovatieplatform te ontwikkelen. De onderwijsinstituten Willem de Kooning Academie, het instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie en de opleiding Small Business en Retailmanagement vormen samen de projectgroep. De gemeente Rotterdam, vastgoedbedrijven, enkele grote winkelbedrijven en diverse brancheorganisaties ondersteunen de onderzoekers, docenten en studenten gedurende de looptijd van het project. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids