Normal_iue_islamitische_universiteit_van_europa

Begin deze maand werd de Islamitische Universiteit van Europa, met een vestiging in Rotterdam, failliet verklaard. De curator maakt zich zorgen over de studenten. De 25 docenten zijn gisteren ontslagen en schoolpand wordt volgende week leeggehaald. Waar de zo’n 100 studenten nu heen moeten voor hun opleiding is veelal onduidelijk. Dit meldt het AD.

De school is al enkele jaren in opspraak voor onder meer belastingfraude. De onderwijsinstelling werd failliet verklaard nadat personeel, dat niet meer betaald kreeg, naar de rechter was gestapt. Het bestuur ondernam geen actie om het faillissement aan te vechten.

Naast Rotterdam heeft de school ook vestigingen in Zürich, Wenen en Kopenhagen. Bij elkaar telt de school zo’n 400 studenten. Zij maken zich zorgen over het vervolg van hun opleiding zegt de curator.

Enkele studenten in Nederland heeft zich al gemeld bij de Islamic University of Applied Sciences in Rotterdam. De geaccrediteerde onderwijsinstellingen wil graag helpen maar moet sommige studenten toch nee verkopen. Zij hebben bijvoorbeeld niet de juiste vooropleiding gehad of beheersen het Nederlands onvoldoende.

Door: Nationale Onderwijsgids