Normal_rookverbod__roken

Het gebied rondom Hogeschool Rotterdam en het Erasmus MC wordt vanaf 2 september een rookvrije zone. De zone omvat het Erasmiaans Gymnasium, Hogeschool Rotterdam, het Erasmus MC en CBT Rijnmond. Dit meldt Gemeente Rotterdam.

Deze organisaties hebben gemeente Rotterdam gevraagd een rookvrije zone in de openbare ruimte in te richten. Samen met de gemeente willen zij zo bijdragen aan een Rookvrije Generatie.
 
De rookvrije zone is geen officiële verbodsplek. Aan bezoekers van de zone wordt gevraagd mee te werken aan het rookvrij houden van het gebied. Toezichthouders van de verschillende organisaties zullen zelf bezoekers, leerlingen en patiënten aanspreken. Wethouder Sven de Langen (o.a. Volksgezondheid en Zorg): “Het is de normaalste zaak van de wereld dat er in de omgeving van patiënten van het ziekenhuis en jongeren die naar school gaan niet wordt gerookt. We hopen dan ook dat mensen elkaar aanspreken en dat niet-roken hier de nieuwe norm wordt.”
 
De eigen terreinen van Hogeschool Rotterdam zijn sinds september 2018 al rookvrij. “Hogeschool Rotterdam voelt zich verantwoordelijk voor haar medewerkers, studenten en bezoekers. Onze medewerkers en studenten hebben recht op een gezonde werk- en studieomgeving. Zij moeten hun werkplekken en lokalen kunnen bereiken zonder de schadelijke effecten van meeroken te hoeven ervaren. Tegelijkertijd wil de hogeschool bijdragen aan een rookvrije generatie”, aldus bestuurder Wijnand van den Brink.
 
Het is voor Rotterdam de eerste rookvrije openbare ruimte. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids